Via Naturale Omegat

25,90 

Luontaistuotekauppa: Aminopörssi

Siirry kauppaan »

Tuotetunnus: 110170 Osasto:
Tuotemerkki: Via Naturale

Kuvaus

RASVAHAPOT TASAPAINOONOsa ihmisen tarvitsemista rasvahapoista on sellaisia, ettei ihmisen aineenvaihdunta osaa niitä valmistaa. Siksi niitä kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi, jotka on saatava sellaisenaan ravinnosta. Kyseessä ovat ns. pitkäketjuiset, monityydyttymättömät omega-sarjan rasvahapot. Ne ovat välttämättömiä kaikenikäisille ihmisille sikiövaiheesta lähtien aina vanhuuteen asti. Ihmiskehon on terveenä pysyäkseen saatava niistä jokaista riittävästi päivittäin. Monipuolinen, vähän punaista lihaa, mutta mahdollisimman paljon kalaa, täysjyväviljavalmisteita, siemeniä ja pähkinöitä sekä vähän teollisuudessa käsiteltyjä ruoka-aineita ja valmisruokia sisältävä ruokavalio on hyvä perusta näiden välttämättömien rasvahappojen saannille. Monet tekijät kuten kiire, epäsäännölliset elintavat, tottumukset ja mieltymykset, yliherkkyydet, sairaudet ym. voivat kuitenkin olla este välttämättömien rasvahappojen riittävälle saannille. OMEGA-3,-6,-7 vai -9 -RASVAHAPPO?Usein puhutaan vain omega-3:sta ja tarkoitetaan kalaöljyä, mutta välttämättömiä omega-rasvaryhmiä on myös muita, eikä niitä ole kalaöljyssä. Kaikki ryhmät sisältävät useampia samaan ”perheeseen” kuuluvia rasvahappoja, jotka kaikki ovat tärkeitä. Se, että saa riittävästi yhtä, ei tarkoita sitä, että tulee toimeen ilman toisia. Jokaisella rasvahapolla on oma tärkeä erityistehtävänsä elimistössä. Tärkeä on myös tasapaino eri ryhmien saannin välillä. Monityydyttymättömiä välttämättömiä rasvahappoja tulee saada tietyssä suhteessa tyydyttyneisiin koviin rasvoihin nähden ja mitä enemmän sen parempi. Tämä tarkoittaa sitä että öljymäiset rasvat ovat terveellisempiä kuin kovat eläinrasvat. Sitä tarkoittaa myös tasapainoinen ja monipuolinen ruokavalio. Välttämättömät rasvahapot ovat kaikkien solujemme rakenneosia, joita tulee saada riittävästi ja keskenään tasapainoisessa suhteessa. Yksipuolinen ruokavalio saattaa johtaa välttämättömien rasvahappojen puutteeseen, mikä aiheuttaa häiriöitä kudosten toiminnassa. ELINTÄRKEÄT AINEET TASAPAINOSSARakenteellisen eronsa vuoksi esim. omega-3 rasvahapoista ei voi muodostua omega-6 sarjan rasvahappoja tai päinvastoin, eikä omega-7 rasvahapoista omega-9 rasvahappoja. Tästä syystä Omegat-3-6-7-9 valmiste sisältää rasvahappoja kaikista neljästä tärkeästä omega-ryhmästä. Ne kaikki ovat yhtä tärkeitä kasvulle, kehitykselle ja elimistön normaalille toiminnalle. Omegatin sisältämät jättihelokin, pellavansiemenen, tyrnin, kalan ja herukansiemenen öljyt lisäävät sekä omega-3 että -6 -7 ja 9-rasvojen saantia ruokavaliosta luonnollisesti ja tasapainoisessa suhteessa. Omega-3 ja omega-6 rasvahappojen saantisuhteeksi suositellaan 1:4. Omegat kapseleissa se on 1: 3,5. Kapseleista saa myös tärkeitä D3- ja E-vitamiineja. OMEGA-RASVAHAPOT SUOJAAVAT, VAHVISTAVAT JA UUDISTAVATOmega-rasvahappojen tarvitaan jo sikiökaudella aivojen ja silmien rakennusaineiksi, aikuisiässä sydämen ja verenkiertoelinten terveyden ylläpitoon. Vanhuksille omega-rasvahapot ovat edelleen yhtä tärkeitä. Omega-rasvat edistävät terveyttä monella tavalla, mm. normalisoimalla veren kolesteroliarvoja. OMEGA-3 rasvahapotKalaöljyn sekä herukan- ja pellavansiemenöljyn sisältämät omega-3 rasvahapot, ALA, EPA, DPA ja DHA, tulivat yleiseen tietouteen tutkittaessa eskimoiden terveyttä. Eskimoilla ei todettu esiintyvän sydän- ja verisuonitauteja juuri nimeksikään vaikka heidän ruokavalionsa oli hyvin eläintuotevoittoista. Nykyään näiden rasvahappojen vaikutuksia terveyteen tutkitaan edelleen ja niiden päivittäiset saantisuositukset terveysvaikutusten aikaansaamiseksi tunnetaan entistä paremmin. Veren triglyseriarvojen normalisoimiseksi DHA:ta ja EPA tarvitaan 2 g ja verenpaineen normalisoimiseen vähintään 3 g päivässä. Niiden yhteisen päiväsaannin ei kuitenkaan tule ylittää 5 g. OMEGA-6 -rasvahapotSiementen sisältämien omega-6 rasvahappojen vaikutus terveyteen havaittiin jo ennen omega-3 happojen terveysvaikutuksia. Jättihelokin siementen sisältämistä omega-6 -ryhmän rasvahapoista tärkein on gammalinoleenihappo (GLA). Siitä elimistö muodostaa saman ryhmän toista tärkeää rasvahappoa, arakidonihappoa (AA). Omega-6 rasvahapoista varsinkin linolihappo on tärkeä ”ihoöljy”. Linolihappo vaikuttaa myös veren kolesterolitason pysymiseen normaalina. Tutkimusten mukaan sen aikaansaama edullinen vaikutus syntyy, jos nautitaan päivittäin 10 g linolihappoa. OMEGA-7 ja -9 -rasvahapotTyrniöljyssä on omega-7 ryhmään kuuluvaa palmitoleenihappoa enemmän kuin missään muussa öljyssä. Tuotteesta saatavista Omega-9 rasvahappoista tunnetuin on kertatyydyttymätön öljyhappo. Niitä esiintyy myös muissa siemenöljyissä. D- ja E -vitamiinitD-vitamiini muuttuu elimistössä hormoniksi, jolla arvioidaan olevan monia terveyttä ylläpitäviä ja edistäviä vaikutuksia, jotka liittyvät sen ja kalsiumin väliseen aineenvaihduntaan. . D-vitamiinin ja E-vitamiini ovat ns. rasvaliukoisia vitamiineja, jotka imeytyvät parhaiten, kun ravinnossa on myös rasvaa. Kalaöljyn laatuTänä päivänä puhutaan paljon kalojen ja kalaöljyjen puhtaudesta. Useimmiten se kyseenalaistetaan. Me olemme erittäin tarkkoja siitä, että Omegat 3-6-7-9 kalaöljymme täyttää EU:n tiukat puhtausvaatimukset ja muut laatukriteerit. Kapseleiden kalaöljy valmistetaan Perun rannikon Tyynen valtameren kylmissä vesissä, vapaana elävistä, ei uhanalaisista kalalajeista. Perussa kalastus ja kalaöljyn valmistus on tarkoin valvottua. Öljyn valmistusmenetelmät käsittävät useita eri vaiheita, joilla taataan lopputuotteen laatu. Jokaisen tuote-erän öljyt tutkitaan mm. raskasmetallien, elohopean, arseenin, lyijyn ja kadmiumin varalta. On itsestään selvää että Omegat -3-6-7-9:n kalaöljyn tulee alittaa EU:n asettamat dioksiinin ja PCP:n tiukat raja-arvot. Omegat 3-6-7-9 kapselit valmistetaan EU:ssa HACCP sertifioidussa laitoksessa. Geenimuunneltuja ainesosia ei käytetä. Valmiit tuotteet testataan valmistuksen yhteydessä riippumattomissa EU-laboratoriossa. Suomessa tuotevalvontaa maahantuontivaiheessa suorittaa tulli. Rasvahappokoostumusta koskevat kontrollianalyysit teetämme itse säännöllisin väliajoin Eurofinsin akreditoidussa laboratoriossa. Mielenkiintoista tietoa paljastui kalaöljytutkimuksessa, joiden tekijänä ovat olleet Larry D. Lawson and Bronwyn G. Hughes, USA:• käsittelemätömänä kalaöljy (= triglyseridimuodossa) imeytyy suolistosta 68 – 57 %:sti,• siitä eristetyt käsittelemättömät eli vapaat rasvahapot (EPA ja DHA) lähes täydelleen (yli 95 %),• mutta etyyliesteröitynä vain 20 – 21 %:sti! (E-EPA ja E-DHA)Tämä viittaa siihen, että Omegat 3-6-7-9 ja Omega-3 kapseleissa käytetyt kalaöljyt ovat hyviä EPA:n ja DHA:n lähteitä, koska niissä ei ole etyyliesteröityjä rasvahappoja. Annostus:

EAN: 6417612645156

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Via Naturale Omegat”